Lovasoktatás-Pónilovaglás-Lovastáborok-Tereplovaglás a Szentendrei-szigeten

Monostori Lovas Farm

Versenyzés

Egyesületünkben lehetõség nyílik a rajtengedély elõtt álló, vagy csupán szabadidós lovasként részt vevõ tagok versenyeztetésére is.

A Szababdidõs versenyrendszer elõnyei:

Elsõsorban azon lovasok számára kínál versenyzési és felkészülési lehetõséget, akik még nem tartanak ott, hogy a Magyar Lovas Szövetség szakági versenyein tudjanak indulni. A rendszer fokozatos nehézségû, egymásra épülõ versenyszámai megteremtik azt a lehetõséget, hogy a gyermek vagy kezdõ, és szabadidejében lovagló lovas minden szinten élvezhesse a lovaglást, és tudását megmérettethesse. A versenyszámokon belül korcsoportokhoz igazodóan történik az elbírálás. A versenyzés kedvezõ feltételekkel teremthetõ meg kulturált, minõsített verseny- helyszíneken. Szabályzata igazodik a Magyar Lovas Szövetség és a szakágak szabályzataihoz. A már meglévõ versenyrendszerek pozitívumait ötvözi a lovasok érdekeit szolgáló rugalmas elõírásokkal, szem elõtt tartva a sport személyiségfejlesztõ tulajdonságát.


Rajtengedély vizsga felkészítés díjugrató és díjlovas szakágban


A vizsgára bocsájtás feltétele az elméleti és gyakorlati követelmények elsajátítása. A vizsgához és a felkészüléshez is lehet lovat bérelni, amellyel késõbb versenyezni is lehetséges.


A rajtengedély vizsgára jelentkezés elõtt a lovasnak szükséges:
leigazolni a lovasegyesülethez
leigazolni a Magyar Lovas Szövetséghez
sportorvosi vizsgálaton részt venni (a tagsági könyvben vezetik)
a rajtengedély vizsga elméleti könyvet beszerezni és kitölteni
alkalmasságát az edzõvel igazoltatni (rajtengedély vizsgára II. vagy magasabb szintû edzõ delegálhat)

Mivel bérelhetõ lovaink száma korlátozott, a vizsgákra jelentkezni a lovarda által megszabott sorrendben lehet, mely nem feltétlenül azonos a felkészítésre jelentkezés sorrendjével.


Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné tudását felmérni, vagy aki rajtengedély vizsgára szeretne felkészülni


2019.aprilis.12

Az oldal további tartalma hamarosan elérhetõ lesz...